20.05.2015 19:24

Spelers FC Emmen opgepakt met nepwapens

Drie spelers van FC Emmen zijn woensdagochtend in Gieten (Drenthe) aangehouden omdat een van hen in hun auto met een nepwapen zat te zwaaien. In de auto werden twee namaakvuurwapens gevonden, aldus de politie.

FC Emmen bevestigde woensdagavond dat het gaat om de spelers Omar Kavak, Said Bakkati en Danny Menting. Bij de politie hebben ze verklaard dat het ging om een geintje.

Volgens een verklaring van de club heeft Kavak het speelgoedpistool in handen gehad terwijl hij achterin de auto zat op weg naar de training. Bakkati en Menting waren niet betrokken of op de hoogte.

FC Emmen-directeur Wim Beekman heeft op de website van Emmen het volgende verklaard: "We hebben kennis genomen van de berichtgeving in de media over het incident. Allereerst betreuren wij het enorm dat zich een incident heeft afgespeeld met onze medewerkers, waarbij omstanders zich onveilig hebben gevoeld. Via de media hebben we vernomen dat betrokkenen als verdachte zijn aangemerkt. Op dat moment kenden wij de feiten niet en hebben de spelers in kwestie, Omar Kavak, Said Bakkati en Danny Menting, nadat ze waren verhoord door de politie uitgenodigd om een verklaring af te leggen."
Wimbeek gaat verder: "Omar Kavak verklaarde zelf dat hij een speelgoedpistool in zijn handen heeft gehad en daar achterin de auto mee gezwaaid heeft, zonder dat  Said Bakkati en Danny Menting hierbij betrokken waren of vanaf wisten. Het speelgoed lag achterin de auto."

Voor Kavak hangt er mogelijk nog een straf boven het hoofd. "Gezien de eenduidige verklaringen menen wij dat er de heren Bakkati en Menting slachtoffer zijn, en dat de club daarin geen actie hoeft te ondernemen of sancties op te leggen. Voor wat betreft de heer Omar Kavak wachten wij het onderzoek van de politie af. Mocht dan blijken dat een sanctie passend is, dan zullen wij als club vanzelfsprekend actie ondernemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner