20.05.2015 23:18

Juventus zit De Vrij dwars in bekerfinale

Giorgio Chiellini heeft zojuist met een halve omhaal de 1-1 gemaakt tegen Lazio Roma. De Italiaanse verdediger viert op deze manier zijn feestje. (20-05-2015)
Giorgio Chiellini heeft zojuist met een halve omhaal de 1-1 gemaakt tegen Lazio Roma. De Italiaanse verdediger viert op deze manier zijn feestje. (20-05-2015)

Stefan de Vrij moet nog even wachten op de eerste hoofdprijs in zijn profcarrière. De verdediger ging woensdagavond met Lazio in de finale van de Coppa Italia onderuit tegen Champions League-finalist Juventus. De Oude Dame was na verlenging met 2-1 te sterk voor De Vrij en consorten.

De Vrij vierde in de finale van de Italiaanse beker zijn rentree in de basis na een knieblessure van een maand. Hij trof met Lazio bijna het complete sterrenensemble van Juventus, waar Claudio Marchisio en Morata wel ontbraken vanwege schorsingen. 

Betere eerste minuten van zijn rentree kon De Vrij zich niet wensen, want na vier minuten kwam 'zijn' Lazio al op voorsprong. Stefan Radu kopte tussen Paul Pogba en Andrea Pirlo een vrije trap van Danilo Cataldi tegen de touwen. Lang konden Romeinen daar niet van genieten, omdat zeven minuten later Giorgio Chiellini het antwoord rap klaar had.

De Italiaanse verdediger scoorde ook uit een vrije trap. Andrea Pirlo legde de bal op het hoofd van Patrice Evra, die de bal met zijn hoofd voor de voeten van Chiellini legde: 1-1. Na het spectaculaire begint ontwikkelde de finale zich tot een echte vechtwedstrijd. Zo nu en dan waren er een paar harde overtredingen, maar werd er niet goed gevoetbald. Lazio en Juventus kregen beide nog wel een goede kans via respectievelijk Marco Parolo en Carlos Tévez. 

Juventus en Lazio gingen in de tweede helft op dezelfde voet verder. Het spel van de twee finalisten was niet om naar huis te schrijven en er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Vooral Juventus, dat flink wat kwaliteit op het veld had staan, kon in Rome niet imponeren. Spannend was het wel, wat ook te merken was. Beide ploegen werden steeds voorzichtiger, omdat een tegendoelpunt in de slotfase fataal kon zijn. 

Juventus trachtte nog wel wat gas te geven in Olimpico, maar bij de landskampioen van Italië ging er te veel mis om Lazio te doen wankelen. Daarom werd een verlenging onvermijdelijk. Daarin leek Lazio vroeg in de eerste helft op voorsprong te komen via invaller Filip Đorđević, die met een afstandsschot tot twee keer toe de paal raakte.

Juventus kwam daar ontzettend goed weg en sloeg tot overmaat van ramp voor Lazio niet veel later keihard toe. In het strafschopgebied kreeg een andere invaller, Alessandro Matri, de bal voor zijn voeten. Hij schoof de bal in de hoek buiten bereik van doelman Etrit Berisha, die er niet heel goed uitzag. Daarmee was Matri het goudhaantje en schoot hij de Oude Dame naar de tiende bekerzege in de clubhistorie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner