21.05.2015 13:00

Dijks op weg naar top: "Meer wegen naar Rome"

Mitchell Dijks in actie in het oefenduel met Heinenoord. Willem II had weinig moeite met de amateurs het won namelijk met 3-9. (20-05-2015)
Mitchell Dijks in actie in het oefenduel met Heinenoord. Willem II had weinig moeite met de amateurs het won namelijk met 3-9. (20-05-2015)

Het is druk rondom Mitchell Dijks. De speler van Willem II wordt gelinkt aan diverse clubs, maar de linkspoot laat zich niet van de wijs brengen. Hij laat het allemaal op zich af komen. 

Dijks is op de radar van Feyenoord, Vitesse, AZ, Celtic verschenen. Later is daar zijn oude werkgever Ajax en Hertha BSC bijgekomen. Keuze genoeg voor Dijks en die opties heeft hij te danken aan zijn overstap van Ajax naar Willem II. "Dat is achteraf gezien een hele goede stap gebleken", zegt Dijks in een exclusief interview met Voetbal.com.

"Ik kwam terug van Heerenveen en hoopte op een kans bij Ajax. Toen de voorbereiding begon heb ik nog een gesprek gehad met trainer Frank de Boer. Ik had goede hoop, maar na drie weken vertelde hij me dat ik de vierde optie was op de linksback. Dat was op dat moment zwaar. Ik was er even kapot van. Het enige wat ik heb gezegd is ‘Oké, trainer’ en ben weggegaan, maar achteraf is het misschien wel het beste wat me heeft kunnen overkomen."

Dijks belde zijn zaakwaarnemer en vertelde dat hij weg moest. "Maar het was al laat en de meeste ploegen hadden al een linksback. Willem II had interesse en na een gesprek met trainer Jürgen Streppel had ik er zin in. Ze hadden een aantal goede spelers gehaald en we wilden aanvallend voetbal spelen. Dat is achteraf gezien ook heel goed gelukt."

"Ik ben dit seizoen echt een betere speler geworden en de negende plaats met Willem II is echt een mooie beloning voor iedereen. Zeker voor de technische staf die echt altijd in de spelers is blijven geloven. Het is een mooie bekroning voor ze. Zij hameren elke week op hoe we moeten spelen en wat er van ons wordt verwacht."

Toekomst 
Dankzij de goede prestaties van Dijks staat hij in de belangstelling van diverse Nederlandse en buitenlandse clubs. Feyenoord en Ajax zouden al concreet zijn. "Mijn zaakwaarnemer is op dit moment druk mee bezig. Het is geen geheim dat er enkele clubs in de markt zijn voor me", zegt Dijks over de interesse. ,"Het seizoen is nu voorbij voor ons dus er is alle tijd om een beslissing te nemen. Ik laat het allemaal op me afkomen en zal goed over mijn beslissing nadenken."

"Toen ik naar Willem II ging deed ik bewust een stap terug om er twee vooruit te zetten. Dat lijkt nu te gebeuren, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Gelukkig ben ik er vrij nuchter onder. We zullen zien wat komende zomer brengt."

Van Basten 
De loopbaan van Dijks komt nu in een stroomversnelling terecht. Het is te vergelijken met het moment dat hij zijn debuut maakte in Ajax 1. Het was het duel om de Johan Cruyff-schaal met PSV. De linksback speelde sterk, maar later kwam hij in een dal terecht. Dijks kreeg weinig speelminuten bij Ajax. Een verhuurperiode naar sc Heerenveen bood de oplossing. De trainer was toentertijd Marco van Basten. "Hij heeft mij het vertrouwen gegeven en ik speelde goed. Naast een hele hoop vertrouwen gaf hij ook goede tips aan mij. Zo heeft mij geleerd om beter te koppen. Hij heeft mij echt geleerd de fouten die ik heb gemaakt te verbeteren. Daarnaast is het echt een hele sociale en aardige man."

De tips van Van Basten zal Dijks in het achterhoofd houden wanneer hij zijn volgende stap maakt. Waar dat is, dat weet hij zelf ook nog niet. Feyenoord, AZ, Vitesse, Ajax, Celtic en Hertha BSC behoren allemaal tot de opties. 

Door: Vishal Kallan

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner