21.05.2015 15:11

Degradant debuteert in selectie van Engeland

Aanvaller Charlie Austin is donderdag opgenomen in de selectie van de Engelse nationale voetbalploeg. De 25-jarige speler van Queens Park Rangers, dat uit de Premier League is gedegradeerd, debuteert in het keurkorps van bondscoach Roy Hodgson.

Austin scoorde dit seizoen al zeventien keer in de Premier League. Hij is niet het enige nieuwe gezicht bij Engeland. Jamy Vardy (Leicester City) en doelman Tom Heaton (Burnley) zijn eveneens uitgenodigd voor het oefenduel met Ierland en de wedstrijd in de EK-kwalificatie tegen Slovenië.

Engeland speelt op 7 juni in Dublin een oefeninterland tegen Ierland en gaat op 14 juni in Ljubljana op bezoek bij Slovenië. Dat treffen staat in het teken van de EK-kwalificatie. De Britten leiden in groep E van de EK-kwalificatie met een maximale score van vijftien punten uit vijf duels. Slovenië volgt op zes punten.

Selectie

Doel: Rob Green (QPR), Joe Hart (Manchester City), Tom Heaton (Burnley)

Verdediging: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Southampton), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Phil Jones (Manchester United), Chris Smalling (Manchester United)

Middenveld: Ross Barkley (Everton), Fabian Delph (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), Ryan Mason (Tottenham), James Milner (Manchester City), Raheem Sterling (Liverpool), Andros Townsend (Tottenham), Theo Walcott (Arsenal), Jack Wilshere (Arsenal)

Aanval: Charlie Austin (QPR), Wayne Rooney (Manchester United), Jamie Vardy (Leicester) Danny Welbeck (Arsenal)

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner