22.05.2015 10:13

Goudhaantje Vitesse: "Je kookt van binnen"

Marko Vejinović (l.) viert de 1-1 tijdens het play-offduel PEC Zwolle - Vitesse. (21-05-2015)
Marko Vejinović (l.) viert de 1-1 tijdens het play-offduel PEC Zwolle - Vitesse. (21-05-2015)

Marko Vejinović baalt van zijn reserverol bij Vitesse in het play-offduel met PEC Zwolle (1-2). De behendige middenvelder, die Vitesse met een gouden invalbeurt op weg hielp, heeft er wel een verklaring voor.

Volgens de geboren Serviër gaan tegenstanders meer op hem letten. "Ook omdat mensen zich naar mij toe gaan aanpassen. Soms met twee man. Daar probeer ik weer mee om te gaan. Het is moeilijk op om de bank terecht te komen, maar je respecteert het. Je kookt van binnen, want je wil altijd spelen en dus ben je teleurgesteld", zegt Vejinović tegen Omroep Gelderland.

Met een invalbeurt haalde de speler zijn gram. Bij een 1-0 achterstand tegen PEC Zwolle kwam hij binnen de lijnen. Koud in het veld tekende Vejinović voor de gelijkmaker. Even later leidde een andere invaller, Wallace, de 1-2 in. "Als invaller moet je ook zorgen dat er wat gebeurt. Ik denk inderdaad dat wij wel bepalend waren, want ook Wallace viel goed in. Wij zorgen voor meer drive in de ploeg."

Door de zege in Zwolle is Vitesse hard op weg naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. Zondag spelen Vitesse en PEC Zwolle de return. De winnaar van dit tweeluik treft Feyenoord of sc Heerenveen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner