22.05.2015 12:28

"Ineens stond Vermeer pal voor mijn neus"

Luciano Slagveer (l.) en Terence Kongolo (r.) vechten een kopduel uit tijdens het play-offduel sc Heerenveen - Feyenoord. (21-05-2015)
Luciano Slagveer (l.) en Terence Kongolo (r.) vechten een kopduel uit tijdens het play-offduel sc Heerenveen - Feyenoord. (21-05-2015)

Luciano Slagveer van sc Heerenveen werd donderdag in het play-offduel met Feyenoord (1-0) verrast door doelman Kenneth Vermeer. De sluitpost van de gasten zag de aanvaller recht op zich afkomen, maar redde bekwaam. "Ik had de bal moeten stiften, of in ieder geval hoog moeten schieten."

"Toen ik de bal de eerste keer raakte stond hij nog in zijn doel, toen ik weer keek stond hij pal voor mijn neus. Iedereen zei dat ik de bal had moeten stiften en dat was ook zo. Zo’n kans moet er gewoon in, dan krijgen we het veel makkelijker", reflecteert Slagveer op de website van sc Heerenveen.

De enorme kans was een van de weinige hoogtepunten in het saaie duel tussen sc Heerenveen en Feyenoord. Beide ploegen speelden niet goed. "We hebben ons plan goed uitgevoerd. De backs moesten dicht bij de vleugels spelen om de ruimtes klein te houden. Dat hebben we goed gedaan", vindt Slagveer.

Hij vervolgt: "Alleen hebben we veel te weinig uit ons balbezit gehaald. Ik weet niet waar dat aan lag, we waren gewoon slordig. Dat moet zondag beter, want Feyenoord in De Kuip is een ander verhaal."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner