22.05.2015 19:08

Ramos vervangt 'geschorste' Biemans bij Roda

Bart Biemans (r.) speelt tijdens Jong PSV - Roda JC de bal slim door de benen van Mohamed Rayhi. (20-04-2015)
Bart Biemans (r.) speelt tijdens Jong PSV - Roda JC de bal slim door de benen van Mohamed Rayhi. (20-04-2015)

Guy Ramos is de logische vervanger centraal achterin bij Roda JC Kerkrade van Bart Biemans. De verdediger heeft namelijk nog een opmerkelijke schorsing staan van twee jaar terug.

Het opmerkelijke aan het verhaal is dat de schorsing niet voortvloeit uit het recentelijk afgelopen Jupiler League-seizoen, maar dat deze dateert uit de promotie/degradatie-play-offs van het seizoen 2012/2013. Biemans incasseerde destijds in beide finaleduels tegen Sparta Rotterdam een gele kaart. Aangezien volgens het KNVB-reglement twee gele kaarten in een knock-out-fase gelijkstaan aan een schorsing voor het volgende duel, is de Belg dus nu geschorst.

Verder kan Regilio Vrede, interim trainer van Roda JC, geen beroep doen op spits Frank Demouge. De aanvalsleider heeft nog te veel last van zijn grote teen, die hij onlangs tegen Jong PSV brak. Voor de rest weinig verrassingen bij de Limburgers.

Ook FC Emmen kent weinig verrassingen in de basiself. Zo heeft trainer Joop Gall opnieuw een plekje op het middenveld voor Niek Vossebelt en Boy Deul. Dat betekent dat Jurjan Mannes en Leandro Resida op de bank beginnen. Hier kunt u de wedstrijd live volgen: http://www.voetbal.com/wedstrijdverslag/playoffs-eredivisie-2014-2015-relegation-2-runde-fc-emmen-roda-jc-kerkrade/liveticker/

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner