22.05.2015 21:50

Roda JC doet goede zaken bij tam FC Emmen

Doelpuntenmaker Marc Höcher van Roda JC viert de 0-1 in het play-offduel met FC Emmen. (22-05-2015)

Roda JC Kerkrade heeft zichzelf vrijdag een goede dienst bewezen. Op bezoek bij FC Emmen werd er met 0-1 gewonnen, waardoor de finale van de play-offs wel heel dichtbij is.

Roda wil niets liever dan na een jaar Jupiler League meteen weer te promoveren. Dat was ook goed te zien in de openingsfase. De ploeg van interim trainers Rick Plum en Regilio Vrede zetten al vroeg druk op de verdedigers van Emmen. Kansen konden de Limburgers niet echt creëren. Ze moesten het vooral hebben van vrije trappen. Eén van die vrije trappen leverde wel resultaat op. Marc Höcher krulde een vrije trap van zo’n twintig meter schitterend in de linkerbovenhoek: 0-1.

Emmen had veel moeite met de pressie van Roda. De thuisploeg had daardoor weinig in te brengen. De enige kans die het kreeg was via een dood spelmoment. Luis Pedro zag een kopbal van dichtbij van de lijn worden weggehaald door Ard van Peppen. Marcel Seip profiteerde even later bijna van een fout van Bram Verbist, die volledig mistastte. Seip kopte echter over.

Na rust drong Roda JC zich wat meer terug en liet het de bal aan Emmen. De ploeg van Joop Gall wist daar echter weinig mee te doen. Roda hield achterin simpel stand en hoopte op een counter. Die kwam er via Anco Jansen, maar Niek Vossebelt gleed zich met zijn hele lichaam ervoor. Het was veel ‘pompen’ bij Emmen, maar dat bracht weinig succes. De voorhoede kon het verschil niet maken en creëerde vrijwel niets. In de blessuretijd kreeg Cas Peters nog een kopkansje, maar de kopbal miste richting.

Dankzij de overwinning is Roda dichtbij de finale van de play-offs. Maandag is eerst nog de return in Kerkrade. Mocht Roda de voorsprong vasthouden, dan wacht donderdag de winnaar van het tweeluik tussen VVV-Venlo en NAC Breda.

Door: Rijcko Treep