26.05.2015 10:16

Van Hanegem: "Eens is de maat vol"

Feyenoorder Karim El Ahmadi baalt in het play-offduel om Europees voetbal met sc Heerenveen. (24-05-2015)
Feyenoorder Karim El Ahmadi baalt in het play-offduel om Europees voetbal met sc Heerenveen. (24-05-2015)

Willem van Hanegem heeft afgelopen weekend flink zitten balen. 'De Kromme' zag 'zijn' Feyenoord uitgeschakeld worden door sc Heerenveen in de play-offs om Europees voetbal en vervolgens degradeerde Go Ahead Eagles, met een Europees ticket op zak.

"Ik zat maandag naar Go Ahead te kijken en realiseerde me dat Feyenoord twee keer van die ploeg heeft verloren, in de beker en thuis in de competitie", zegt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Dat is echt niet te geloven. Daar moet je je als Feyenoord diep voor schamen. Het is verschrikkelijk hoe Go Ahead voetbalde, maar die club speelt volgend seizoen wel Europees voetbal, en Feyenoord niet. Ik zou erom moeten lachen als het niet zo triest was."

"Ik heb me bij Feyenoord - Heerenveen vooral zitten ergeren aan een deel van het publiek", vervolgt de oud-middenvelder zijn betoog. "Dat bleef maar zingen en klappen. Alsof er niets aan de hand was. Leuk hoor, You'll Never Walk Alone en al die andere liedjes, heel gezellig allemaal, maar dit is wel een voetbalclub. Je hebt dit seizoen helemaal niets gewonnen. En je gaat voorlopig niets winnen ook. Zo reëel moet je zijn."

"Die feestende mensen in De Kuip waren ook nog eens boos op de toeschouwers die eerder weggingen, maar dat waren waarschijnlijk wel de echte Feyenoord-supporters. Zij hadden gewoon de pest in. Ik ben ook weleens twintig minuten voor tijd gestopt met kijken naar Feyenoord. Eens is de maat vol. Om je club zo te zien stuntelen, doet zo veel pijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner