27.05.2015 09:03

Sevilla en Dnipro strijden om Europa League

Sevilla heeft woensdagavond kans zijn titel in de Europa League te prolongeren. In het Nationaal Stadion in Warschau neemt de Spaanse voetbalclub het vanaf 20.45 uur op tegen het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk. Inzet van het duel is een geldprijs van vijf miljoen euro en een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Vorig jaar veroverde Sevilla de beker door in de finale na strafschoppen Benfica te verslaan. Bij een overwinning op Dnipro Dnipropetrovsk wordt de Spaanse formatie met vier titels in de Europa League en voorganger de UEFA Cup de meest succesvolle club uit de toernooigeschiedenis. Dnipro Dnipropetrovsk staat voor de eerste maal in een Europese finale.

Beide finalisten kwamen op weg naar de finale Nederlandse clubs tegen: Sevilla speelde in de groepsfase tegen Feyenoord (2-0-winst thuis en 2-0-verlies uit), en Dnipro Dnipropetrovsk schakelde in de achtste finale Ajax uit (1-0-winst thuis en 2-1-verlies uit). De wedstrijd van woensdag wordt geleid door de Britse arbiter Martin Atkinson.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner