27.05.2015 15:40

Welbeck komt voorlopig nog niet in actie

Danny Welbeck kampt al een tijdje met een knieblessure en is niet op tijd hersteld om zaterdag in actie te komen tijdens de finale van de FA Cup tussen Arsenal en Aston Villa. Dat bevestigde Arsenal-coach Arsène Wenger woensdag.

Tegenover de Engelse Daily Mirror vertelde Wenger dat Welbeck voorlopig nog niet aan spelen toe zal komen. De Engelse aanvaller mist daardoor niet alleen de finale van de FA Cup, maar ook de vriendschappelijke wedstrijd van Engeland tegen Ierland en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië van volgende maand. "Danny Welbeck zal niet fit zijn voor ons en ook niet voor Engeland. Hij is ons enige blessuregeval op dit moment", aldus Wenger.

Wenger sprak onlangs nog met Roy Hodgson, de bondscoach van Engeland  over het herstel van de aanvaller: "Toen ik Roy Hodgson laatst zag, waren we beiden vol vertrouwen dat Welbeck snel weer zou kunnen spelen. Gisteren hebben we de Engelse voetbalbond echter laten weten dat de kneuzing in de knie van Welbeck nog niet was geheeld en dat hij absoluut rust nodig heeft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner