30.05.2015 10:50

Volendam: "Met publiek erachter klus klaren"

Trainers Jan Vreman (l.) en Hans de Koning (r.) schudden elkaar de hand na afloop van De Graafschap - FC Volendam. (28-05-2015)
Trainers Jan Vreman (l.) en Hans de Koning (r.) schudden elkaar de hand na afloop van De Graafschap - FC Volendam. (28-05-2015)

FC Volendam is zondag vastberaden om te promoveren naar de Eredivisie. Het Andere Oranje ontvangt De Graafschap voor de return. Omdat het heenduel geen doelpunten opleverde ligt alles wel open, maar Volendam-trainer Hans de Koning heeft alle vertrouwen.

"Wij speelden in Doetinchem puur voor het resultaat", blikt De Koning in De Telegraaf kort terug. "In eigen huis, met het publiek erachter, moeten we het karwei afmaken en een goed resultaat neerzetten."

FC Volendam kan net als donderdag waarschijnlijk niet beschikken over de geblesseerde verdediger Gijs Luirink. Aanvaller Ludcinio Marengo is er sowieso niet bij. Hij ontving op de Vijverberg twee gele kaarten en dus rood.

De Volendammers draaien goed in de play-offs. In de tweede ronde, waarin de ploeg mocht instromen, werd FC Eindhoven over twee wedstrijden verslagen. De Eindhovenaren maakten juist in de reguliere competitie indruk. Zij werden tweede achter kampioen NEC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner