30.05.2015 11:30

"Spelen tegen NAC geeft een apart gevoel"

Dirk Marcellis (l.) duelleert met Arjan Swinkels (r.) tijdens Roda JC Kerkrade - NAC Breda. (28-05-2015)
Dirk Marcellis (l.) duelleert met Arjan Swinkels (r.) tijdens Roda JC Kerkrade - NAC Breda. (28-05-2015)

De play-offwedstrijd tegen NAC Breda heeft voor Roda JC-verdediger Arjan Swinkels een bijzonder tintje. Als voormalige speler van Willem II uit Tilburg geldt de Bredase club als aartsrivaal. 

"Spelen tegen NAC geeft een apart gevoel, maar ik moet me niet met sentimenten bezighouden", zegt Swinkels, die onlangs zijn contract verlengde, tegen De Telegraaf.

Donderdag stonden Roda JC en NAC Breda al tegenover elkaar in Kerkrade. NAC Breda zegevierde met 0-1 en heeft zodoende zondag een goede uitgangspositie om zich te handhaven in de Eredivisie. Swinkels en Roda JC begraven de strijdbijl echter nog niet.

"Wij waren absoluut niet de mindere van NAC, al doet de uitslag anders vermoeden. Ik houd zelf een goed gevoel over aan de thuiswedstrijd. Het enige wat we nu moeten doen is de bal erin schieten."

Swinkels kwam in de winter naar Roda JC. Daarvoor speelde hij bij het Belgische Lierse SK, maar het grootste deel van zijn carrière stond Swinkels op de loonlijst van Willem II. Maar liefst zeven seizoenen speelde de verdediger voor de Tricolores.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner