30.05.2015 15:57

Ferdinand stopt na twintig jaar profvoetbal

Rio Ferdinand hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De mandekker kwam tot ruim vijfhonderd wedstrijden in de Premier League en ruim honderd in Europa, maar stopt op 36-jarige leeftijd als actief profvoetballer.

Dit maakte de voetballer en zijn laatste club, Queens Park Rangers, zaterdagmiddag bekend. Ferdinand stond twaalf van zijn twintig jaar durende carrière onder contract bij Manchester United, maar sloot in het huidige seizoen af bij een andere club. Met Queens Park Rangers degradeerde Ferdinand uit de Premier League, waarop de club besloot het contract van Ferdinand niet te verlengen.

De mandekker besloot hierop te stoppen met zijn actieve voetbalcarrière. Ferdinand begon met voetballen bij West Ham United, maar verdiende in 2002 bij Leeds United zijn grote transfer naar Manchester United. Met die club won hij talloze prijzen, waaronder de Champions League.

Bijzonder genoeg pakte Ferdinand als verdediger maar één rode kaart in zijn hele carrière. In het seizoen 2005/2006 pakte hij tegen Blackburn Rovers twee gele kaarten. Ferdinand kwam aan het begin van de maand mei op vervelende wijze in het nieuws, toen hij zijn vrouw verloor aan de gevolgen van kanker.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner