30.05.2015 16:15

Kuyt neemt afscheid van Turkije en van Fener

Fenerbahce speler Dirk Kuyt bedankt het publiek na de 1-0 overwinning tegen Besiktas. (22-03-2015)
Fenerbahce speler Dirk Kuyt bedankt het publiek na de 1-0 overwinning tegen Besiktas. (22-03-2015)

Dirk Kuyt is bezig aan zijn laatste minuten in Turkije. De Nederlandse aanvaller van Fenerbahçe vertrekt aan het einde van dit seizoen richting Feyenoord en kreeg in de laatste competitiewedstrijd in de Turkse competitie een basisplaats.

De Nederlander mocht vanaf het begin starten tegen Kasımpaşa SK. Voor Kuyt was het zijn 95e wedstrijd in de SüperLig. Daarnaast speelde hij vijf bekerwedstrijden en kwam hij dertien keer uit in de Europa League voor zijn huidige werkgever. 

Kuyt speelde dit seizoen in 32 van de 34 competitiewedstrijden mee voor Fenerbahçe. De aanvaller maakte in 2012 de overstap van Liverpool naar de Turkse competitie, maar besloot aan het begin van dit jaar om zijn contract af te laten lopen in Turkije. Feyenoord haalde de publiekslieveling maar wat graag terug naar Nederland en na enkele maanden zwichtte Kuyt voor de verleidingen van de Rotterdamse club.

Fenerbahçe speelt in de laatste competitiewedstrijd nergens meer voor. Galatasaray kroonde zich vorige week al tot landskampioen, terwijl nummer drie Beşiktaş de ploeg van Kuyt al niet meer in kan halen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner