31.05.2015 15:54

Vreman: "Promotie bekroning groepsproces"

De Graafschap kende een behoorlijk wisselvallig seizoen in de Jupiler League, maar promoveerde zondag toch nog naar de Eredivisie. In de finale van de play-offs werd FC Volendam uitgeschakeld en dus voetbalt de equipe van trainer Jan Vreman komend seizoen weer op het hoogste niveau.

"Dit is een bekroning op het groepsproces", reageerde Vreman bij FOX Sports. "Dit was een seizoen waarin je begon met veel ups en downs'', keek Vreman, uiterlijk onbewogen maar innerlijk glunderend, terug. "Maar wel een seizoen waar je er in de eindfase gewoon staat. Alle seizoenen zijn moeilijk en je wil voor de prijzen gaan. Uiteindelijk rolt dit eruit. Dit is iets unieks, geweldig. Hier heb ik van gedroomd en zal ik ook nog wel even van dromen."

Trainer Hans de Koning, die deze zomer vertrekt bij Volendam, berustte in de nederlaag. "We mogen trots zijn op onszelf. In drie jaar tijd hebben we eigenlijk drie finales gespeeld. We hebben twee jaar geleden de kampioenswedstrijd net niet gewonnen. Toen de play-offs verloren van Go Ahead en vandaag mag het weer niet zo zijn. Maar oké, als je ze niet speelt, dan kun je ze ook niet verliezen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner