01.06.2015 09:47

Kuyt krijgt speciaal spandoek: "Kippenvel"

Dirk Kuyt kreeg afgelopen weekend een mooi afscheid bij Fenerbahçe. De aanvaller vertrekt naar Feyenoord en kreeg een oorverdovend applaus tijdens zijn laatste duel in Turkije. De spits genoot er volop van. 

Kuyt kreeg in het duel met Kasımpaşa SK een publiekswissel en dat had hij niet verwacht. "Nee, die was niet van tevoren doorgenomen. Door de voorlaatste wedstrijd (met vier rode kaarten, red.) kampten we met nogal wat schorsingen en was het moeilijk een elftal te formeren", zegt Kuyt in gesprek met De Telegraaf. "Als in de negentigste minuut dan toch het bord met jouw nummer omhooggaat, is dat fantastisch. Het was een blijk van waardering van de trainer en mijn medespelers. En hoe de fans reageerden: kippenvel."

De Nederlander kende een moeizaam jaar met zijn team in Turkije. "Ik was graag met de titel, de vierde ster, vertrokken. Dat dit niet lukte, past eigenlijk wel in mijn periode met Fenerbahçe. Ik heb met het landskampioenschap van vorig jaar, de beker en de supercup alles gewonnen. Maar er was ook de deceptie van niet Europees mogen spelen en het neerschieten van onze buschauffeur. Het was een achtbaan in Turkije."

Ondanks dat Kuyt al halverwege de dertig jaar is leerde hij een hoop in drie jaar tijd Fenerbahçe. "Een nieuwe cultuur, een heel andere competitie, waarin andere kwaliteiten worden gevraagd. En hartstochtelijke fans."

De fans van Fenerbahçe hadden een speciale banner voor hem gemaakt: 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner