01.06.2015 13:31

Van Hanegem ziet nieuwe parel bij Roda JC

Mitchel Paulissen viert het scoren van de 2-1 tijdens het play-offduel Roda JC Kerkrade - FC Emmen. (25-05-2015)
Mitchel Paulissen viert het scoren van de 2-1 tijdens het play-offduel Roda JC Kerkrade - FC Emmen. (25-05-2015)

Willem van Hanegem zag afgelopen weekend Roda JC Kerkrade en De Graafschap promoveren. 'De Kromme' had niet verwacht dat NAC Breda zou degraderen, maar zag wel een 'pareltje' spelen bij Roda JC.

"Van een club als NAC vind ik het jammer dat ze is gedegradeerd", zegt de oud-middenvelder van onder meer Feyenoord in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Maar ik kan niet zeggen dat het niet terecht was. Roda JC was zondag bij vlagen veel beter. Die Mitchel Paulissen stak er met kop en schouders bovenuit. Hij kan zo bij een ploeg uit de top-5 mee."

"Vooraf had ik verwacht dat NAC het zou halen, maar het leek wel of ze dachten dat ze het wel eventjes zouden redden", vervolgt Van Hanegem. "NAC speelde een beetje hautain. Ik gun het iedereen, maar het was beter geweest als Roda in die andere poule had gezeten. Want hoe graag ik het misschien ook zou willen, denk ik niet dat De Graafschap een verrijking voor de Eredivisie zal zijn. En ze hebben daar ook geen kar met geld die ze nu even kunnen binnenrijden om inkopen te doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner