04.06.2015 16:26

Heerenveen krijgt spits terug uit Denemarken

Thomas Dalgaard mist een grote kans tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - Go Ahead Eagles. (08-11-2014)
Thomas Dalgaard mist een grote kans tijdens de wedstrijd sc Heerenveen - Go Ahead Eagles. (08-11-2014)

Odense BK heeft sc Heerenveen duidelijkheid gegeven over spits Thomas Dalgaard. De Deense club huurde de speler van de Friezen met een optie te koop, maar daar maakt Odense geen gebruik van. Net als in Friesland kon Dalgaard daar geen potten breken.

"Zowel Thomas als de club had meer gehoopt van deze samenwerking. Er zijn natuurlijk verschillende redenen hiervoor. Hij had een ribblessure en onze manier van spelen is door de degradatiestrijd aangepast", zegt technisch directeur Jesper Hansen op de website van Odense.

Toch houdt Hansen de deur op een kiertje voor Dalgaard. "Er kan veel gebeuren in de komende zomer. Dus we sluiten niets uit. Maar voor nu nemen we afscheid van Thomas en wensen we hem veel geluk toe."

Of hij dat geluk in Heerenveen vindt is zeer de vraag. Aan het begin va het seizoen kwam de Deen over van Viborg, maar maakte bij sc Heerenveen nauwelijks minuten. Hij kreeg een paar invalbeurten, meer niet. Daarin wist de spits ook niet te scoren. In het shirt van Odense schoot Dalgaard eentje tegen de touwen. Daar speelde hij negen wedstrijden waarvan vier in de basis.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner