05.06.2015 13:52

Mexicanen als alternatief voor Rekik bij PSV

PSV hoopt verdediger Karim Rekik definitief over te nemen van Manchester City, maar heeft ook een plan B aangereikt gekregen. FC Porto wil de Mexicaanse Diego Reyes namelijk verhuren aan de Eindhovenaren. 

Afgelopen seizoen zat PSV achter de verdediger van de Portugese club aan. Toen kwam het niet tot een (tijdelijke) overgang. Diego Reyes krijgt echter weinig speelminuten bij Porto en daarom zou een verhuurperiode een ideale uitkomst zijn voor de 22-jarige verdediger.

Toch weet Voetbal International te melden dat PSV een andere voorkeur heeft. "Het doel is het in stand houden van de verdediging", aldus technisch manager Marcel Brands. "Daarom heeft het vastleggen van Rekik prioriteit. Als dat niet lukt, gaan we verder kijken."

Pas als het niet lukt om Rekik over te nemen is Diego Reyes een optie. Daarnaast zou PSV nog een andere Mexicaan op de lijst hebben staan. Héctor Moreno zou ook in beeld zijn, mits Rekik niet haalbaar blijkt. Moreno speelde eerder bij AZ Alkmaar en werd in 2011 verkocht aan RCD Espanyol. Bij die club zit hij nog steeds.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner