06.06.2015 12:26

Evra gaat Suárez 'gewoon' een hand geven

Patrice Evra zal Luis Suárez keurig een hand geven voorafgaand aan de Champions League-finale tussen FC Barcelona en Juventus. De verdediger had het in zijn periode in de Premier League aan de stok met Suárez. De Uruguayaan werd daarom bestraft vanwege racisme. 

"Ik geef hem gewoon een hand, want ik ben een professional", vertelt de verdediger in gesprek met Sky Sports. "Zoals ik al vaker heb gezegd, ben ik trots op mijn huidskleur. Ik speel tegen Barcelona, niet alleen tegen Suárez."

Afgelopen zomer maakte Evra de overstap van Manchester United naar Turijn. Dat was wel even wennen voor de Fransman. "Het was een beetje een shock voor mij, want eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ze bij Juventus op deze manier werken. Iedereen werkt hier ontzettend hard. De trainingen zijn moeilijker dan een wedstrijd."

"Ik kan me herinneren dat de trainer me in de voorbereiding wel eens vroeg of ik oké was. 'Ja, ik leef nog', antwoordde ik dan. En zo was het ook. Ik had nog nooit van mijn leven zo hard gewerkt. En dat is een geweldige ervaring, want ik voel me nu veel sterker dan toen ik jonger was."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner