07.06.2015 11:19

Vertrekkende AZ-doelman gekwetst door fans

Esteban had graag op een vrolijke manier afscheid genomen van AZ. Maar na zijn laatste competitiewedstrijd met de Alkmaarders besloot hij zich terug te trekken in de kleedkamer. De goalie was namelijk niet vergeten dat een aantal supporters hem voornamelijk belachelijk maakten.

"Hij snapt ook wel dat het niet alle supporters zijn geweest", vertelt directeur voetbalzaken Earnest Stewart in gesprek met Voetbal International. "In de kleedkamer vierde hij twee weken geleden samen met de anderen gewoon feest, maar dat kon hij buiten niet opbrengen. De hoon heeft hem erg veel pijn gedaan."

De technische staf sprak veel met Esteban. "Dat heb ik ook gehoord. Mensen begonnen te schelden. Toen is Simon Poulsen voor hem in de bres gesprongen. Dat kon Esteban wel waarderen. Als er iets gebeurde op het veld, was hij er meestal als eerste bij. Dat heeft te maken met wat hij in zijn jeugd allemaal heeft meegemaakt. Dat komt dan misschien onstuimig over, maar de spelers liepen met hem weg."

"In zijn hart is Esteban echt een geweldige vent. Kom niet aan zijn teamgenoten of de coach. Hij wil iedereen beschermen. Voor mensen die hem dierbaar zijn, zou hij bij wijze van spreken willen sterven. Esteban heeft veel betekend voor AZ. KNVB-beker gewonnen, twee keer de kwartfinale van de Europa League gehaald, de minst gepasseerde keeper geweest en een van de beste shotblockers van de Eredivisie. Hij had een beter afscheid verdiend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner