08.06.2015 16:14

Vier eredivisionisten actief tijdens Copa América

Het voetbaltoernooi om de Copa América kent ook een klein Nederlands tintje. Vier eredivisiespelers zijn door hun land geselecteerd voor het landenkampioenschap van Zuid-Amerika, dat donderdag begint.

-Felipe Gutiérrez (FC Twente/Chili): Vorig jaar actief op het WK, kwam met een ernstige knieblessure terug van dat toernooi. Kon pas begin april zijn rentree maken bij FC Twente.

-Jesús Corona (FC Twente/Mexico): Was afgelopen seizoen met negen doelpunten één van de meest productieve spelers in Enschede. Succes in de Copa América is onwaarschijnlijk: Mexico richt zich voornamelijk op de Gold Cup en gaat met een B-team naar Chili.

-Renato Ibarra (Vitesse/Ecuador): Viel op het WK in Brazilië één keer in. Speelde vervolgens 25 wedstrijden voor Vitesse, maar ontbrak in de play-offs tegen Heerenveen wegens lichamelijk ongemak.

-Santiago Arias (PSV/Colombia): Speelde dit jaar 29 duels voor PSV, maar kwam de laatste maanden weinig in actie door een voetblessure. Heeft met James Rodríguez een van de sterren van het WK als ploeggenoot.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner