09.06.2015 10:47

De Graafschap presenteert Vitesse-belofte

Tim Linthorst (l.) en Marijn de Kler (m.) vieren het kampioenschap van Jong Vitesse. (20-04-2015)
Tim Linthorst (l.) en Marijn de Kler (m.) vieren het kampioenschap van Jong Vitesse. (20-04-2015)

De Graafschap neemt Tim Linthorst over van Vitesse. De centrale verdediger doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en speelde het afgelopen seizoen voor Jong Vitesse. De 'Superboeren' nemen Linthorst transfervrij over.

De Graafschap maakt de komst van de verdediger dinsdagochtend via de officiële kanalen bekend. Linthorst tekent in Doetinchem een contract voor twee seizoenen. De linkspoot moet bij De Graafschap hoogstwaarschijnlijk Ted van de Pavert opvolgen. De centrale verdediger heeft, voordat De Graafschap promoveerde naar de Eredivisie, een contractverlenging afgewezen.

De Graafschap-trainer Jan Vreman is blij met zijn aanwinst. "Tim is een talentvolle speler, die zich bij ons kan doorontwikkelen en graag zijn kans wil pakken. We zijn verheugd dat hij de keuze voor De Graafschap heeft gemaakt", aldus Vreman.

Linthorst is blij dat hij een kans bij De Graafschap krijgt. "Ik heb er ontzettend veel zin in. Een nieuwe uitdaging bij een prachtige club. De gesprekken met de trainer waren positief en spraken me erg aan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner