09.06.2015 14:46

Cruyff: "Messi wint Ballon d'Or 2015 niet"

Veel mensen zullen voor Lionel Messi kiezen als de verkiezing van de Ballon d'Or op dit moment zou worden gehouden, maar dat geldt niet voor Johan Cruyff. Hij kiest voor iemand anders.

De legendarische Nederlandse voetballer vindt dat Lionel Messi wel degelijk erg goed speelt dit seizoen, maar ziet dat er één speler het meer verdient. "Messi speelt erg goed, maar wat telt bij de Ballon d'Or is het gehele jaar. Ik denk niet dat hij op dit moment zou winnen. Mijn keuze valt op Gianluca Buffon. Hij maakt een goede kans voor die prijs", aldus Cruyff tegen Tuttosport. "Hij is al jaren een geweldige keeper. Ik vind dat Juventus op dit moment veel goede spelers heeft. Ik denk dan aan Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Paul Pogba en Álvaro Morata. Vooral hoe de club is georganiseerd is mooi om te zien."
Bij Juventus zal Pirlo waarschijnlijk echter vertrekken. "Dat is een speler die moeilijk te vervangen is. Toni Kroos zou dat kunnen, maar hij speelt al voor Real Madrid. Ik denk dan ook niet dat het mogelijk is om hem te vervangen. Juventus zal een andere type daar neer moeten zetten en de tactiek moeten evalueren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner