10.06.2015 11:39

Kersverse Ajacied keert geblesseerd terug

Nemanja Gudelj houdt zich even met andere dingen bezig als FC Utrecht voor de vijfde keer scoort tegen AZ in de Eredivisie. (08-03-2015)
Nemanja Gudelj houdt zich even met andere dingen bezig als FC Utrecht voor de vijfde keer scoort tegen AZ in de Eredivisie. (08-03-2015)

Het seizoen voor Nemanja Gudelj zit erop. Hij is geblesseerd afgehaakt bij de nationale ploeg van Servië. De schade valt echter mee voor de kersverse Ajacied.

De Serviër heeft het trainingskamp verlaten met enkelklachten. "Niets ernstigs", stelt de middenvelder tegen De Telegraaf. "Maar ik neem geen enkel risico."

Dat de Ajax-aanwinst noodgedwongen een punt moet zetten achter het seizoen vindt hij vervelend. Door de kwetsuur miste hij al het oefenduel van zondag met Azerbeidzjan."Ik wil niets liever dan voor de nationale ploeg uitkomen. Soms is het echter beter je verstand dan je gevoel te volgen", aldus de 23-jarige Serviër.

Zaterdag wacht een EK-kwalificatieduel met Denemarken. Die wedstrijd kwam ook te vroeg voor Gudelj. "In overleg met de bondscoach en de arts heb ik besloten naar Nederland terug te keren. Via mijn zaakwaarnemer kon ik direct bij een fysio in Antwerpen terecht. Als staat in het teken om er direct te kunnen staan bij Ajax."

Gudelj speelt met ingang van het nieuwe seizoen voor de Amsterdammers, die hem overnamen van AZ.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner