10.06.2015 12:30

'Go Ahead en NAC vissen in dezelfde vijver'

Elvio van Overbeek is teleurgesteld na de nederlaag van Jong PSV bij FC Eindhoven. (23.2.2015)
Elvio van Overbeek is teleurgesteld na de nederlaag van Jong PSV bij FC Eindhoven. (23.2.2015)

Bij Eredivisie-degradanten Go Ahead Eagles en NAC Breda zijn drie dezelfde spelers op de radar verschenen. Beide clubs hebben belangstelling voor Elvio van Overbeek (Jong PSV), Moreno Rutten van FC Den Bosch en Spartaan Paul Gladon

Van Overbeek is een vleugelspits, terwijl Rutten een rechtsback is. Gladon is een spits. De overeenkomst tussen de drie is hun transfervrije status. Daarvan willen Go Ahead Eagles en NAC Breda volgens Voetbal International profiteren. De twee clubs hebben door hun degradatie naar de Eerste Divisie veel minder geld te besteden.

Van Overbeek heeft met Jong PSV twee seizoenen ervaring in de Jupiler League. De 21-jarige speler maakte elf doelpunten in 72 competitiewedstrijden. Onlangs was hij met Jong Oranje nog actief op het jeugdtoernooi in Toulon. Zijn Bossche collega Rutten (22) heeft er al drie seizoen opzitten in de Eerste Divisie, hij kwam tot 92 wedstrijden.

Een derde speler waar Go Ahead en NAC naar hengelen is Paul Gladon (23). De spits speelde voor Sparta en FC Dordrecht in de Jupiler League. In de laatste twee seizoen tekende Gladon in totaal voor 35 doelpunten in 77 wedstrijden. Hij eindigde in het seizoen 2013/2014 zelfs op de vijfde plaats op de topscorersranglijst met zeventien doelpunten. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner