10.06.2015 20:55

Messi gaat voor vierde prijs dit seizoen

Lionel Messi heeft zijn honger naar prijzen nog niet gestild. De Argentijn wil dit seizoen nog één prijs winnen en dat is de Copa América.

De speler van FC Barcelona won de Champions League, Copa Del Rey en Primera División, maar wil daar dit seizoen ook de Zuid-Amerikaanse versie van het EK aan toevoegen. "Ik zou het geweldig vinden als wij de Copa América winnen. Het zou erg veel voor ons betekenen na een spectaculair WK", zegt Messi tegen de pers. "Deze generatie wil erg graag winnen en weten dat we de favoriet zijn. Als een team verdienen we het om iets te winnen. De beker winnen zou betekenen dat het seizoen op een hele mooie manier wordt afgesloten."

Messi kende een minder 2014, maar sinds het jaar 2015 is gestart doet hij de fans weer verbazen met diverse flitsende acties en doelpunten. "Ik weet niet of het mijn beste jaar uit mijn loopbaan is. Ik voel me goed en ik ben gelukkig. Met het nationale team zijn we in goede vorm en hebben een goede spelersgroep om iets te behalen. Voor Argentinië zou dat erg veel betekenen. We hebben al een aantal jaar niks gewonnen."

"Maar we moeten goed opletten. Er is genoeg concurrentie. Brazilië, Colombia en Chili zijn erg sterk. Ik vind dat ze goed voetbal spelen. Ik zou wel een kaartje kopen om ze te zien voetballen, ja."

Argentinië neemt het in de groepsfase op tegen Paraguay, bekerhouder Uruguay en Jamaica.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner