12.06.2015 09:37

Slagveer: "Daar was ik niet goed genoeg voor"

Luciano Slagveer rent naar de zijlijn om zijn prachtige openingstreffer tegen Ajax te vieren met de wisselspelers. (22-11-2014)
Luciano Slagveer rent naar de zijlijn om zijn prachtige openingstreffer tegen Ajax te vieren met de wisselspelers. (22-11-2014)

Met één doelpunt uit de eerste seizoenshelft kon Luciano Slagveer niet tevreden zijn. Sterker nog, de club wilde zijn contract niet verlengen. Maar toen vond Slagveer ineens de weg naar het doel. Gevolg: elf doelpunten in het tweede seizoensdeel namens sc Heerenveen.

"Dat gaf me weer wat vertrouwen", vertelt Slagveer tegenover Voetbal International. "Maar ik ging op trainingskamp met maar één doelpunt en twee assists achter mijn naam. Dan weet je dat een club als Heerenveen op zoek gaat naar een buitenspeler met meer rendement", weet de rechtsbuiten.

Technisch directeur Hans Vonk ging met hem om de tafel en gaf aan niet tevreden te zijn met Slagveer. "Hij zei bovendien dat ze de optie in mijn contract niet wilden lichten. Voor het geld dat ik zou gaan verdienen, had ik te weinig laten zien. Daar was ik nog niet goed genoeg voor, zei Vonk. Ik snapte dat ook wel, ik had niet bepaald de sterren van de hemel gespeeld. Ze wilden wel verlengen, maar met andere bedragen in het contract. Ik heb mijn hoofd gereset, het vertrouwen uit die laatste wedstrijden voor de winterstop meegenomen en tegen FC Utrecht scoorde ik meteen. Toen was ik erdoorheen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner