12.06.2015 19:20

Messaoud: "Ze zijn bijzonder ambitieus"

Jerson Cabral scoorde niet meer sinds 2 mei 2015, maar nu doet hij het twee keer in één wedstrijd! Nota bene tegen FC Twente, de club die hem aan Willem II verhuurt. (06-03-2015)
Jerson Cabral scoorde niet meer sinds 2 mei 2015, maar nu doet hij het twee keer in één wedstrijd! Nota bene tegen FC Twente, de club die hem aan Willem II verhuurt. (06-03-2015)

Ali Messaoud gaat aankomend seizoen aan de slag in de Zwitserse Super League bij FC Vaduz. De aanvallende middenvelder kijkt uit naar zijn periode in Liechtenstein bij FC Vaduz.

"De afgelopen periode heb ik in diverse landen met geïnteresseerde clubs gesproken", vertelt de middenvelder aan Voetbal International. "Voor mij was het belangrijkste dat de speelwijze van een club past bij mijn speelstijl en ontwikkeling maar ook het gevoel bij een trainer. Ik ben een technische middenvelder en in een land als bijvoorbeeld Engeland wordt zo'n speler op termijn nog wel eens overgeslagen."

Messaoud heeft zich laten overtuigen door de ambities van de club uit Liechtenstein. "FC Vaduz speelt verzorgd en aanvallend voetbal en scout veel jonge spelers die ze dan weer doorverkopen. Zo ben ik ook op hun radar gekomen. We zijn vrijblijvend eens gaan kijken en ik raakte echt onder de indruk van de ambitie van de club."

"Ze hebben een plan", vervolgt Messaoud. "FC Vaduz is een geweldig project. Ze zijn bijzonder ambitieus en willen de komende jaren de top van het Zwitserse voetbal bestormen. Er staat bij deze club heel veel te gebeuren. Het Zwitserse voetbal zit de laatste jaren enorm in de lift, kijk alleen al maar naar het feit dat er komend seizoen zes clubs uit Zwitserland in de Europa League gaan spelen. Ook wij gaan Europa in (omdat Vaduz het bekertoernooi van Liechtenstein won, red.)."

Niet iedereen in Zwitserland was blij met de club uit Liechtenstein in de Zwitserse competitie. "In Zwitserland was enige scepsis tegen FC Vaduz omdat ze bang waren dat ze op termijn het kampioenschap zouden kopen, maar ze willen juist met dat plan jonge ambitieuze spelers halen en op die manier geleidelijk omhoog gaan. Dat het leven hier ook nog eens goed is, is mooi meegenomen maar ik kijk er enorm naar uit om mij verder te kunnen ontwikkelen in een sterke competitie tegen goede clubs."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner