13.06.2015 10:15

Wilshere belooft zijn Arsenal om trouw te zijn

Jack Wilshere voetbalt, als het aan hem ligt, ook de komende jaren in het shirt van Arsenal. De blessuregevoelige middenvelder beseft dat de club uit Londen hem alles heeft gegeven om te slagen in de Premier League en blijft de Gunners trouw.

"Ik wil nergens naartoe, omdat ik bij de club ben opgegroeid", laat Wilshere weten aan de Engelse media. "Ik wil gewild zijn door mijn club. Als Arsenal mij wil, dan ben ik blij", laat de Engelsman zijn mening duidelijk weten. De laatste maanden volgden geruchten in de media dat Wilshere mogelijk binnen de Premier League stappen zou maken, maar dat lijkt dus niet te gaan gebeuren.

Wilshere zit inmiddels vijf seizoenen onafgebroken bij de selectie, maar met iets meer dan honderd wedstrijden in de Premier League achter zijn naam, is hij nog niet ervaren te noemen. Blessureleed maakt een groot deel uit van Wilshere's carrière. "Er zijn waarschijnlijk meer dieptepunten dan hoogtepunten geweest, alhoewel het winnen van de FA Cup je doet realiseren dat al het harde werk het waard was."

Het laatste, volledige seizoen dat Wilshere speelde, was in het seizoen 2010/2011. Het seizoen daarna speelde hij vanwege blessureleed helemaal niet en sindsdien komt de teller niet boven de dertig gespeelde wedstrijden per jaar uit. Ook dit seizoen bleef Wilshere steken op veertien competitiewedstrijd.

"Het is een frustrerend seizoen voor me. Ik raakte geblesseerd in november en kwam pas in april terug. Het is frustrerend om alle spelers te zien voetballen, maar ik ben nu terug en hopelijk ben ik volgend seizoen weer helemaal fit. Toen ik vorig seizoen geblesseerd was, zeiden een paar mensen dat ik mijn spel moest veranderen. 'Ontvangen en weer inleveren', zeiden ze."

"Ik heb er even aan gedacht, maar toen ik hersteld was en de bal weer kreeg, wilde ik rennen met de bal aan mijn voet. Kijkend naar de beste dribbelaars in de wereld, die de bal aan een touwtje te lijken hebben, denk ik dat ik mijn vaardigheden nog kan verbeteren. Maar mijn spel aanpassen zal ik nooit doen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner