13.06.2015 20:44

Geprezen jeugdopleiding: "Wisten het allang"

AZ-spelers Wesley Hoedt (l.) en Simon Poulsen (r.) juichen na de 2-1 voorsprong tegen Cambuur. (21-03-2015)
AZ-spelers Wesley Hoedt (l.) en Simon Poulsen (r.) juichen na de 2-1 voorsprong tegen Cambuur. (21-03-2015)

In Alkmaar zag men dit jaar iets bevestigd worden wat men allang wist. AZ kreeg de Rinus Michels Award in de categorie jeugdopleidingen, waarmee de ploeg zich een jaar lang de club met de beste jeugdopleiding van Nederland mag noemen. Geen verrassing in Alkmaar.

"Ik denk dat nu voor iedereen duidelijk wordt wat wij al jaren weten en zagen in de prestaties van onze jeugdteams en ontwikkeling van individuele spelers. Dat anderen het nu zien, is mede gekoppeld aan de successen van ons eerste elftal", vertelt hoofd jeugdopleiding Aloys Wijnker op de clubwebsite van AZ.

De Alkmaarders werden dit seizoen derde in de Eredivisie en daarmee werd er gebruikgemaakt van meerdere jeugdexponenten. "Wesley Hoedt, Thom Haye, Dabney dos Santos, Derrick Luckassen en Ridgeciano Haps: ze hebben allemaal hun aandeel gehad in de derde plaats", somt Wijnker zijn spelers op. 

De jeugdopleiding van AZ versloeg die van de traditionele top drie. Ajax, Feyenoord en PSV werden ook genomineerd met hun jeugdopleiding, maar werden dus verslagen door Wijnker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner