14.06.2015 08:09

Valse start van Argentinië op Copa América

Argentinië heeft een valse start gemaakt op het toernooi om de Copa América. De ploeg van superster Lionel Messi verspeelde zaterdag in de eerste groepswedstrijd tegen Paraguay een voorsprong van 2-0. Nelson Valdez en invaller Lucas Barrios bezorgden de Paraguayanen nog een punt in de Chileense stad La Serena (2-2).

Aan de hand van Messi was de verliezend WK-finalist voor rust superieur. De Argentijnen, die in 1993 voor het laatst kampioen van Zuid-Amerika werden, kwamen in de 29e minuut op voorsprong via Sergio Agüero. De spits pikte een mislukte terugspeelbal van Paraguay op en tekende voor de 1-0. Messi verdubbelde de voorsprong even later uit een strafschop. In de tweede helft stortte Argentinië echter in. Valdez bracht de spanning na een uur terug en Barrios tekende in de laatste minuut voor de gelijkmaker. De Argentijnse sterren oogden vermoeid na een lang en zwaar seizoen in Europa.

In dezelfde groep B won Uruguay eerder al met 1-0 van Jamaica, door een doelpunt van Cristian Rodriguez.