15.06.2015 11:38

"Lijkt of Depay een voorzet-fobie heeft"

Memphis Depay probeert het met een omhaal tijdens het EK-kwalificatieduel Letland - Nederland. (12-06-2015)
Memphis Depay probeert het met een omhaal tijdens het EK-kwalificatieduel Letland - Nederland. (12-06-2015)

Memphis Depay maakte op Frits Barend weinig indruk in het duel tussen Letland en Nederland. De buitenspeler kon het verschil niet maken en krijgt dan ook kritiek van de journalist.

Barend vertelt op Helden Online dat er nodig iemand met Depay moet praten. "Bij afwezigheid van onze absolute vedette Arjen Robben kijken we met extra belangstelling naar Memphis Depay. Wat Robben ooit werd verweten, kun je Memphis in het kwadraat verwijten, met een verschil."

Het grote probleem vindt Barend dat Depay teveel zwerft. "Robben bleef buitenspeler, Memphis zat de helft van de tijd op schoot bij spits Klaas-Jan Huntelaar. Wie zegt hem dat zijn kwaliteiten in het Nederlands elftal voorlopig nog slechts dienstbare kwaliteiten zijn, dus aan de zijlijn?", aldus de journalist. "Hij was ook gisteren weer niet beslissend. Iemand moet hem zeggen dat hij, als hij de bal heeft, niet per definitie naar binnen hoeft te trekken en per se zelf moet schieten. Het lijkt wel alsof Memphis bij Oranje een voorzet-fobie heeft."

"De therapeut die hem van zijn voorzet-fobie kan genezen, staat aan de basis van noodzakelijke overwinningen 3 september thuis tegen IJsland en 6 september in de binnenlanden van Turkije. Ik denk dat een sessie genoeg is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner