15.06.2015 21:30

Room na knotsgek duel: "Het was zo bizar"

Eloy Room plaatste zich met Curaçao voor de volgende ronde van de WK-kwalificatieronde. Het wist door twee gelijke spelen door te bekeren, daardoor blijft de WK-droom in leven.

In gesprek met Voetbal International vertelt hij over het knotsgekke duel. "Het was een gekkenhuis, zoiets maak je nooit meer mee", aldus Room. Door de onweer werd het duel gestaakt en duurde het in totaal vier uur. Uiteindelijk wist Curaçao de score van 1-1 vast te houden, waardoor het op basis van uitdoelpunten door is naar de volgende ronde.

"Eigenlijk is dit avontuur niet in woorden uit te drukken. Wat er gisteren allemaal gebeurde, pfff, zo bizar", aldus Room. "De bondscoach van Cuba werd helemaal gek. Hij wilde al die tijd dat de wedstrijd zou worden gestaakt. Ze dachten een dag later meer kans te maken. De scheidsrechter wilde daar niets van weten."

"Er gebeurde zoveel, het was zo hectisch. Het veld was drama, totaal onbespeelbaar. We moesten verder, maar zij konden op het veld veel makkelijker aanvallen dan wij. Gelukkig hielden we het vol."

De weg naar het WK 2018 in Rusland is overigens nog wel lang voor Curaçao. Het zit momenteel in de derde ronde. In totaal zijn er vijf rondes. Grote favoriet Amerika stroomt pas in de vierde ronde in, evenals Costa Rica.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner