17.06.2015 10:34

Wuytens mag vertrekken: "Is niet concreet"

De kans is klein dat Jan Wuytens aankomend seizoen ook nog op de loonlijst van AZ staat. De Alkmaarders zijn bereid mee te werken aan een vertrek van de centrale verdediger. Sinds zijn komst naar het AFAS Stadion is het Wuytens niet gelukt basisspeler te worden.

De mandekker ondertekende in 2013 een contract voor vier seizoenen. Destijds nam AZ de speler over van FC Utrecht. In zijn eerste seizoen kwam Wuytens nog tot 28 competitiewedstrijden, maar het seizoen daarop volgden slechts vijf duels. Hij moest Wesley Hoedt voor zich dulden in de pikorde. Hoedt vertrekt weliswaar naar Lazio Roma, maar voor hem is Jop van der Linden aangetrokken als vervanger.

Zulte Waregem toonde al belangstelling voor Wuytens. "Maar concreet is het nog niet geworden", legt directeur voetbalzaken Earnest Stewart uit aan Voetbal International. Hij liet de speler in kwestie weten mee te willen werken aan een transfer. "Wuytens zit op de bank. Dat is vervelend voor hem en ook voor AZ, want we hebben hem toch als basisspeler gehaald. Als het voor beide partijen goed is, moeten we er samen uit kunnen komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner