17.06.2015 22:20

Ten Rouwelaar en Falkenburg zijn te duur

De spelers van NAC Breda zijn teleurgesteld na de vroege tegentreffer tijdens het competitieduel met PEC Zwolle. (17-01-2015)
De spelers van NAC Breda zijn teleurgesteld na de vroege tegentreffer tijdens het competitieduel met PEC Zwolle. (17-01-2015)

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Jelle ten Rouwelaar en Erik Falkenburg vertrekken bij NAC Breda. De degradant krijgt volgend seizoen in de Jupiler League te maken met een kleinere begroting, waardoor de routiniers op de salarispost drukken.

Voetbal International meldt dat de Brabanders met een salarishuis van 2,5 miljoen euro gaan werken en dat Ten Rouwelaar en Falkenburg samen al goed zijn voor een vijfde deel van dat bedrag. NAC Breda wil graag door met het duo, maar beseft dat een vertrek salaristechnisch gezien zeer aantrekkelijk is.

Ten Rouwelaar staat al sinds 2007 onder contract bij NAC Breda en miste de afgelopen zeven seizoenen geen enkele wedstrijd in de Eredivisie. Falkenburg is daarmee vergeleken een groentje, aangezien hij afgelopen seizoen pas neerstreek in Breda en net geen dertig wedstrijden speelde in het shirt van de club.

Beide spelers beschikken over een doorlopend contract in Breda, waardoor een verkoop voor de hand ligt. Een contractverlenging met een door de speler geïnitieerde salarisverlaging behoort ook tot de mogelijkheden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner