18.06.2015 21:17

"Benítez' probleem wordt Ronaldo's grote ego'

Rafael Benítez is de nieuwe trainer van Real Madrid en heeft één grote uitdaging. Cristiano Ronaldo en Gareth Bale samen laten spelen. Tenminste dat is de mening van Bodo Illgner.

De voormalig doelman van Real Madrid vertelt tegen het Duitse Sport1 uitgebreid zijn mening over De Koninklijke. Hij filosofeert wat de Spanjaard zou moeten doen. "Ronaldo wordt het grootste probleem van Benítez", zegt hij zelfverzekerd. "Hij moet hem samen laten spelen met Gareth Bale en zij moeten samen integreren in het team. Misschien moet hij ze af en toe op de bank zetten om de ego weer laten af te koelen. Het ego van Ronaldo wordt het grootste probleem."

"Dat is een moeilijke taak voor Benítez. Hij staat bekend als een trainer die graag rouleert, maar hij moet slim zijn. Dat wordt zijn tweede uitdaging", zo doelt Illgner op het gegeven dat Cristiano Ronaldo het liefst alle wedstrijden speelt. Datzelfde kan gezegd worden van Gareth Bale. 

Illgner vindt dat Real Madrid te weinig teamspelers heeft. "Door de verkoop van Xabi Alonso en Ángel di María zie je dat de optimale structuur van het team mist. Dit zijn spelers die willen in dienst spelen van anderen. Benítez moet de hierarchie zien terug te vinden. Of hij een goede trainer is voor Real Madrid zullen we in de komende maanden zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner