20.06.2015 07:31

Boze Dempsey geschorst voor scheuren

De Amerikaanse topvoetballer Clint Dempsey heeft een schorsing van drie wedstrijden gekregen voor een bizarre actie. De aanvaller van Seattle Sounders griste afgelopen week tijdens de bekerwedstrijd tegen Portland Timbers het aantekeningenboekje uit de handen van de scheidsrechter en verscheurde die vervolgens. Dempsey was kwaad omdat de arbiter een ploeggenoot van hem met rood uit het veld had gestuurd.

De 32-jarige Amerikaan, die in de Premier League speelde voor Fulham en Tottenham Hotspur, gooide het boekje van de scheidsrechter eerst op de grond. Toen hij daarvoor als straf geel kreeg, pakte de kwade Dempsey het boekje op en scheurde het in stukken. Dat leverde hem een directe rode kaart op. De woedende aanvoerder van het Amerikaanse elftal, goed voor veertig doelpunten in 112 interlands, ging helemaal door het lint en moest door ploeggenoten worden weggehouden bij de scheidsrechter.

"Zulk gedrag tolereren we van niemand", meldde de Amerikaanse bond. "Hoe gepassioneerd onze spelers ook zijn, ze moeten altijd respect tonen, zeker voor de arbitrage."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner