20.06.2015 14:15

Update: 'Ook van As in beeld bij ADO Den Haag'

ADO Den Haag-eigenaar Hui Wang is aandachtig toeschouwer tijdens het competitieduel met FC Utrecht. (12-04-2015).
ADO Den Haag-eigenaar Hui Wang is aandachtig toeschouwer tijdens het competitieduel met FC Utrecht. (12-04-2015).

Henk van Stee staat voor de mogelijkheid om over te stappen naar ADO Den Haag. Sinds afgelopen december is hij als technisch directeur werkzaam voor Zenit St. Petersburg. Bij de Residentieclub kan hij diezelfde functie vervullen, wat tot voor kort gedaan werd door Maarten Fontein. 

ADO Den Haag spraak vooralsnog tweemaal met Van Stee. "Ik draai er niet omheen, ik heb inderdaad met de leiding van ADO Den Haag gesproken", geeft hij toe tegenover het Algemeen Dagblad. Van Stee beschikt over een contract dat nog maar anderhalve week geldig is. Bovendien wil Zenit ook nog in onderhandeling met de Nederlander.

De Russische formatie ziet het bestuurslid graag langer blijven. Van Stee heeft al aangegeven bedenktijd te willen om over de aanbiedingen na te denken. Eind vorig jaar stond hij nog op het punt terug te keren naar Nederland. "Twee uur voor vertrek belde de president van de club. Hij was meteen concreet: hij wilde dat ik als technisch directeur bij de club aan de slag zou gaan. Dat was natuurlijk wel iets."

"Zo'n eervolle baan, bij zo'n grote club. Mijn vrouw stond niet te juichen, daar ben ik eerlijk in. Na acht jaar vonden we het tijd om een punt te zetten achter mijn loopbaan in eerst Oekraïne en later Rusland. Maar ook zij beseft dat dit een unieke kans is."

Update: 20-06-2015 14:15:

ADO Den Haag is druk bezig met het vullen van de directiestoelen. Naast de naam van Henk van Stee wordt ook Jeffrey van As genoemd. De oud-voetballer was vorig jaar nog werkzaam bij NAC Breda, maar is momenteel werkloos.

Volgens Omroep West is er vooralsnog alleen gesproken met Van Stee en Van As, die beide ervaring hebben als technisch directeur bij een voetbalclub. Afgelopen seizoen was Maarten Fontein de technisch directeur bij ADO Den Haag, maar het directielid stapte op na onenigheid met de nieuwe, Chinese eigenaar (foto) van de Residentieclub. 

Van As speelde in zijn voetbalcarrière voor twee andere clubs, maar sloot zijn carrière bij ADO Den Haag af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner