20.06.2015 22:33

Jong Duitsland houdt plaatsing in eigen hand

Jong Duitsland viert de openingstreffer van Kevin Volland (#9) tijdens het duel Jong Duitsland - Jong Denemarken op het EK onder 21. (20-06-2015)
Jong Duitsland viert de openingstreffer van Kevin Volland (#9) tijdens het duel Jong Duitsland - Jong Denemarken op het EK onder 21. (20-06-2015)

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Jong Servië heeft Jong Duitsland zich goed hersteld op het EK onder 21. Het land won dik van Jong Denemarken (3-0), waardoor een plek in de knock-outfase lonkt voor de Duitsers. 

De wedstrijd begon gezapig, met Jong Duitsland dat het initiatief pakte door de bal achterin rond te laten gaan. Toch waren de Duitsers als eerste gevaarlijk. Leonardo Bittencourt werd vrijgespeeld op rechts, maar joeg de bal hard over het doel heen. Na een kwartier spelen meldde Jong Denemarken zich voor het eerst, maar Yussuf Poulsen wachtte te lang en maakte het zichzelf daardoor te moeilijk. Na een half uur spelen viel het eerste doelpunt. Emre Can, middenvelder van Liverpool, vond spits Kevin Volland, die de bal slim meenam in de zestien en de bal vervolgens onder Jakob Busk Jensen schoof.

In de tweede helft kwam de kracht in Jong Duitsland pas echt naar boven. De ploeg walste in de eerste tien minuten over Jong Denemarken heen. Volland maakte zijn tweede met een schitterende vrije trap en Matthias Ginter kopte een voorzet van Amin Younes knap binnen na een mooie loopactie. Na de derde treffer van de Duitsers was de wedstrijd wel gespeeld. Jong Denemarken spaarde de krachten voor de laatste krachtmeting in groep A, terwijl Jong Duitsland het ook wel best vond en de vaste krachten wat rust gunde. 

Vanwege de resultaten in groep A is het razend spannend op het eindtoernooi. Alle vier de ploegen kunnen in de laatste groepswedstrijd nog als eerste of tweede eindigden. De winnaar van Jong Tsjechië - Jong Duitsland zal zich plaatsen voor de knock-outfase, terwijl in de wedstrijd Jong Denemarken - Jong Servië het land dat met de drie punten aan de haal gaat ook bij de eerste twee landen kan eindigen. Vooral Servië zal dan moeten hopen op een winst van Jong Duitsland in de andere partij. Na de groepsfase beginnen de halve finales, waarna op 30 juni de finale van het Europees Kampioenschap voor spelers onder 21 jaar begint.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner