21.06.2015 09:44

Faik promoveert: "Ik denk dat ik het aankan"

Christian Santos (l.) en Hicham Faik (r.) vechten een kopduel uit tijdens Roda JC Kerkrade - NEC Nijmegen. (12-12-2014)
Christian Santos (l.) en Hicham Faik (r.) vechten een kopduel uit tijdens Roda JC Kerkrade - NEC Nijmegen. (12-12-2014)

De dromen van Hicham Faik zijn meer dan levend. De speler van Roda JC promoveerde afgelopen seizoen met zijn club naar de Eredivisie, waardoor hij zijn debuut kan maken op het hoogste niveau in Nederland. Faik heeft vertrouwen in een succesvol seizoen.

"Ik denk dat ik het aankan", blikt Faik vooruit met Voetbal International. De toekomst van de middenvelder lijkt glashelder. "Na Roda wil ik graag nog een stap in de Eredivisie maken voordat ik eventueel naar het buitenland ga", droomt Faik van zijn stappen in het betaalde voetbal.

"Ik ben benieuwd waar we staan als ploeg. Ik zie het Willem II van afgelopen seizoen stiekem wel een beetje als voorbeeld." De Tilburgers promoveerden na een kampioenschap in de Jupiler League naar de Eredivisie en draaiden een prima debuutjaar. De ploeg eindigde op een keurige negende plaats, waardoor Europees voetbal niet behaald werd.

Roda JC promoveerde naar de Eredivisie via de play-offs. De ploeg versloeg eerst FC Emmen in de tweede ronde en knikkerde vervolgens NAC Breda terug naar de Jupiler League. Faik beschikt over een contract tot medio 2016 in Kerkrade. Vorig seizoen kwam hij tot een kleine veertig wedstrijden voor de club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner