21.06.2015 16:15

Kritiek op 'jonge' Depay: "Het was walgelijk"

Memphis Depay is blij na het scoren van de 1-0 tijdens het competitieduel PSV Eindhoven - Heracles Almelo. (10-05-2015)
Memphis Depay is blij na het scoren van de 1-0 tijdens het competitieduel PSV Eindhoven - Heracles Almelo. (10-05-2015)

Memphis Depay maakte in het afgelopen Eredivisieseizoen indruk en daarmee verdiende hij een transfer naar Manchester United. Niet iedereen is fan van Depay. Scout Henk Grim is nog niet helemaal overtuigd.

De scout is momenteel actief voor NEC Nijmegen, maar kent Depay goed. "Ik heb de jonge versie van Memphis vaak zien spelen, heb hem geregeld gescout toen hij nog bij PSV U16 speelde. Ze speelden destijds eens tegen FC Twente en ik werk altijd aan de hand van vijf eigenschappen: talent, tactiek, fysiek, houding en persoonlijkheid. Maar bij hem kwam ik niet hoger dan een 5,6 op de schaal van 10", aldus Grim.

Hij gaat in gesprek met The Daily Mirror verder met zijn verhaal. Hij legt uit waarom hij slechts een 5,6 kreeg. "Dat kwam door zijn persoonlijkheid. Het was walgelijk. De toon waarmee hij tegen ploeggenoten en mensen sprak. Ik snap dat zo'n jongen nog erg jong is en aan het opgroeien is. PSV heeft met intensieve coaching tot een modale speler van hem gemaakt."

Eerder liet Southampton-trainer Ronald Koeman doorschemeren niet zeker te weten of Depay al klaar is voor Manchester United. Hij vindt het gat tussen de Eredivisie en de top van de Premier League te groot.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner