23.06.2015 15:46

Abidal: "Wil dat Barça nieuwe Messi's krijgt"

Éric Abidal is een belangrijke pion in de verkiezingscampagne van Joan Laporta. Mocht de voormalige president de verkiezingen winnen dan wordt Abidal Sportief Directeur van FC Barcelona.

De Franse verdediger vertelt tegen diverse journalisten dat hij een terugkeer bij Barcelona aan het plannen is. Joan Laporta ziet in Abidal een belangrijke adviseur en werkt met hem samen tijdens zijn verkiezingscampagne. "Voor mij is het een eer om hier naast Joan te staan", zegt Abidal tijdens een persmoment. "Ik heb jaren nagedacht hoe ik terug kon keren bij deze club. We willen een nieuw project starten om nieuwe spelers te vinden voor La Masia. We willen weer Lionel Messi's, Xavi's en Andres Iniesta's naar de club halen en opleiden. Ik ben erg blij met dit project. Barcelona is meer dan een club. 'Visca Barça!' en 'Visca Catalunya'", zo sluit hij zijn speech af.

Abidal speelde zes jaar lang voor Barcelona en won vier keer de landstitel en twee keer de Champions League. De carrière van Abidal werd geteisterd nadat hij een leverziekte kreeg. In 2012 wist hij terug te keren in het betaalde voetbal om er vervolgens in 2014 een punt achter te zetten.

Het nieuwe project van Abidal is vooral gericht op La Masia, het jeugdcentrum van FC Barcelona. Laporta geeft extra uitleg en wijst naar Johan Cruyff. "Hij heeft de filosofie van de club veranderd. Hij heeft hier een winnaarsmentaliteit weten te krijgen. Hij heeft hier iets neergezet dat iedereen op de wereld wil hebben", aldus de Spaanse advocaat die president was van de club van 2003 tot en met 2010. "Door zijn filosofie hebben we prijzen gewonnen. Ik wil nog meer leren en ga daarom in gesprek met Cruyff. We willen dat La Masia weer toptalenten aflevert. We hebben allemaal gezien hoeveel goede spelers we kunnen opleiden. Dat moet de basis zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner