27.06.2015 17:23

Update: Ajax tast mis: "Zet in op FC Porto"

Pione Sisto staat open voor de belangstelling van Ajax. De Amsterdammers worden steeds nadrukkelijker in verband gebracht met de speler van FC Midtjylland. De middenvelder heeft nu op zijn beurt laten weten een overstap naar de Eredivisie-club wel te zien zitten.

"Iedereen vindt Ajax een grote club. Ik ook", vertelt de middenvelder aan BT. "Ik zou en transfer naar Ajax zeker overwegen. Maar meer weet ik nog niet. Ik weet dat er vaak over gesproken wordt." De vraagprijs van de speler zou naar verluidt rond de zes miljoen euro liggen. 

"Natuurlijk is het mijn ambitie om een stap hogerop te voetballen", gaat Sisto verder. "Als er een mooie club komt, dan is dat voor zowel mij als voor Midtjylland een mooie stap. Ik ben er klaar voor wanneer die tijd aanbreekt." Op dit moment is Sisto met Denemarken actief op het Jeugd EK. Daarna neemt hij een definitieve beslissing. "Over zo'n grote beslissing wil ik pas na de laatste wedstrijd nadenken."

Update: Tip voor Ajax: "Zou me geld op Porto zetten"
Ajax hoeft niet te rekenen op Pione Sisto. De speler kan kiezen tussen FC Porto en AFC Ajax en de Portugezen kunnen op dit moment een interessantere uitdaging bieden.

Dat meent Klaus Egelund, journalist van Ekstrabladet uit Denemarken. In gesprek met Ajax1 legt hij uit dat als hij zijn geld op een paard moet wedden dat paard naar de naam van FC Porto zou luisteren. "FC Porto heeft als voordeel dat het al een langere tijd contact heeft met zowel Midtjylland als Sisto. Ik zou mijn geld op FC Porto zetten."

"In de winterstop waren ze heel concreet voor Pione, maar toen hield Midtjylland de boot af. Pione zelf was destijds al zeer geinteresseerd in Porto. Daarbij heeft FC Porto reeds een Champions League ticket bemachtigd en Ajax nog niet. Dat speelt zeker mee in zijn overweging. Hij wil zichzelf op het hoogst mogelijke podium testen."

Toch acht de Deense journalist de Amsterdammers niet helemaal kansloos. "Als Ajax Pione een perfect sportief plan kan voorleggen, dan zal hij daar zeker over nadenken." Een ander obstakel zou de transfersom kunnen zijn. Midtjylland vraagt namelijk ongeveer zeven miljoen euro voor de speler.

FC Porto heeft als voordeel dat het al een langere tijd contact heeft met zowel Midtjylland als Sisto. In de winterstop waren ze heel concreet voor Pione, maar toen hield Midtjylland de boot af. Pione zelf was destijds al zeer geinteresseerd in Porto. Daarbij heeft FC Porto reeds een Champions League ticket bemachtigd en Ajax nog niet. Dat speelt zeker mee in zijn overweging. Hij wil zichzelf op het hoogst mogelijke podium testenAls Ajax Pione een perfect sportief plan kan voorleggen, dan zal hij daar zeker over nadenken."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner