25.06.2015 07:10

Chili door naar halve finale Copa América

Chili heeft zich als eerste land geplaatst voor de halve finale van de Copa América. In de kwartfinale werd Uruguay, dat de wedstrijd na twee rode kaarten met negen man uitspeelde, nipt verslagen: 0-1. Het winnende doelpunt kwam van de voet van Mauricio Isla. Hij schoot het gastland in de 81e minuut naar de overwinning.

Het was vooraf onduidelijk of aanvaller Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) namens Uruguay zou aantreden. Hij kreeg in de aanloop naar de wedstrijd een dreun te verwerken: zijn vader Luis Cavani was maandag betrokken bij een dodelijk verkeersongeval. Hij reed in de auto van zijn zoon een negentienjarige motorrijder aan die daarbij om het leven kwam.

Woensdagavond bleek Cavani 'gewoon' te spelen. In de Chileense hoofdstad Santiago eiste hij echter in negatief opzicht een hoofdrol voor zich op. De aanvaller werd in de tweede helft na twee gele kaarten van het veld gestuurd. Vlak voor tijd gebeurde dat eveneens met zijn landgenoot Jorge Fucile.