26.06.2015 14:39

Kritiek op Ould-Chikh: "Ik snap het niet"

FC Twente-spelers Bilal Ould-Chikh (l.) en Hidde ter Avest druipen af na de 1-3 nederlaag tegen Excelsior. (08-02-2015)
FC Twente-spelers Bilal Ould-Chikh (l.) en Hidde ter Avest druipen af na de 1-3 nederlaag tegen Excelsior. (08-02-2015)

Officieel is het nog niet, maar Pierre van Hooijdonk wordt naar zijn mening gevraagd over de transfer van Bilal Ould-Chikh naar SL Benfica. De voormalig Oranje-international heeft daar een zeer duidelijk standpunt in.

Het Portugese O Bola maakte melding van een overgang van Ould-Chikh naar Benfica. Dezelfde krant heeft geïnformeerd bij Van Hooijdonk over de kwaliteiten van de jonge vleugelaanvaller. "Ould-Chikh is een groot talent en goedkoop om binnen te halen, maar vanuit hem snap ik deze transfer totaal niet. Bij Benfica zal hij niet wekelijks in de basis staan en dat is juist wat hij op dit moment nodig heeft. Hij moet echt nog groeien."

"Hij is nog niet eens volwassen. Hij komt in een totaal andere omgeving terecht, dus de kans dat hij met aanpassingsproblemen te maken krijgt is groot. Hij zal denk ik zijn opwachting moeten maken bij de beloften van Benfica. Ook daar lopen goede spelers rond, maar van aandacht en druk is veel minder sprake."

Van Hooijdonk speelde in 2000 één seizoen voor Benfica. In 2001 vertrok hij naar Feyenoord, waarna hij uiteindelijk de UEFA Cup wist te winnen met de Rotterdammers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner