27.06.2015 11:40

Swart: "Tegenwoordig wordt meer verdiend"

Sjaak Swart is zijn eerste keer in het shirt van Ajax niet meer weg te slaan bij de Amsterdammers. De oud-aanvaller weet zich nog maar al te goed herinneren hoe hij bij de nummer twee van afgelopen seizoen terecht kwam.

"Toen ik tien jaar was speelde ik bij OVVO, een amateurclub in Amsterdam. We speelden een wedstrijd tegen Ajax, waarin ik vijf doelpunten maakte. Ajax was dus wel in mij geïnteresseerd en wilde me graag hebben", begint Swart op de website van de Ajax. "Naast het voetballen zat ik op de Mulo en had ik een baantje bij de Holland-Afrikalijn. Ik werkte op een kantoor was ik allerlei dingen moest rondbrengen. Toen ik daarmee klaar was, dacht ik alleen nog maar aan voetballen."

"Tegenwoordig wordt er veel meer verdiend met voetbal. In mijn tijd was dat nog helemaal niet zo. Ik begon mijn eigen sigarenwinkel. Dat was goed te combineren met voetbal. Als we dan een wedstrijd tegen Feyenoord speelden, dan had ik een hele rij bussen voor mijn deur staan met lui die allemaal kaartjes kochten. Dat was hartstikke leuk. Ik ben altijd wel ondernemend geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner