27.06.2015 13:25

Mister Ajax: "Ze wilden mij erg graag hebben"

Na een sterke tweede periode ontvangt Richairo Živković de Bronzen Stier als beste speler van de afgelopen periode. Sjaak Swart overhandigt de prijs. (20-12-2014)
Na een sterke tweede periode ontvangt Richairo Živković de Bronzen Stier als beste speler van de afgelopen periode. Sjaak Swart overhandigt de prijs. (20-12-2014)

Sjaak Swart wordt 'Mister Ajax' genoemd en dat is niet voor niets. Hij speelde bijna vijfhonderd competitieduels voor de club en verliet de club nooit. Hij doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam en bleef er heel zijn leven voetballen.

"Toen ik tien jaar was speelde ik bij OVVO, een amateurclub in Amsterdam. We speelden een wedstrijd tegen Ajax, waarin ik vijf doelpunten maakte. Ajax was dus wel in mij geïnteresseerd en wilde me graag hebben", aldus Swart op de website van Ajax.

Swart wordt op 3 juli 77 jaar, maar is nog erg fit. "Ik ben blij dat ik nog lekker kan voetballen. Ik ben ook nog steeds een echte supporter en ben nooit bij Ajax weggegaan. Met veel oude spelers ben ik ook nog goed bevriend. Dat is hartstikke mooi. Wat dat betreft is Ajax een echte vriendenclub."

Naast het voetballen was Swart in zijn voetballende periode ondernemend. Nu is hij zaakwaarnemer. "Tegenwoordig wordt er veel meer verdiend met voetbal. In mijn tijd was dat nog helemaal niet zo. Ik begon mijn eigen sigarenwinkel. Dat was goed te combineren met voetbal. Als we dan een wedstrijd tegen Feyenoord speelden, dan had ik een hele rij bussen voor mijn deur staan met lui die allemaal kaartjes kochten. Dat was hartstikke leuk. Ik ben altijd wel ondernemend geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner