30.06.2015 11:25

Winter baalt van afwezigheid toppers op EK

Aron Winter als coach van het Nederlands elftal onder 19.
Aron Winter als coach van het Nederlands elftal onder 19.

Aron Winter moet puzzelen. De bondscoach van Oranje onder 19 kan op het EK in Griekenland niet beschikken over al zijn spelers. Veel clubs willen hun spelers namelijk niet laten gaan.

Winter begrijpt daar niets van. Feyenoord wil bijvoorbeeld Calvin Verdonk, Jari Schuurman en Bart Nieuwkoop niet laten gaan. "Maar voor jongens die niet vast in het eerste staan, is zo'n EK juist heel goed om mee te maken", aldus Winter in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Technisch directeur van Feyenoord, Martin van Geel, legt de kritiek naast zich neer. "Zij trainen mee met de A-selectie, maken minuten in oefenwedstrijden tegen goede tegenstanders. Daarin krijgen zij voldoende weerstand."

De KNVB begrijpt niets van de topclubs uit Nederland en wijst op één van de speerpunten op het KNVB-congres: meer weerstand voor de jeugd. "En waar kan dat beter op een EK? Voor talenten die bij hun club niet in aanmerking komen voor een basisplaats is het EK een mooi podium", aldus Hans van Kastel van de KNVB. Naast Feyenoord laat Vitesse Kevin Diks thuis. AZ is niet van plan om Dabney dos Santos te laten gaan en Ajax denkt enkel aan de voorronde van de Champions League en wil ook niet meewerken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner